Referanduma EVET diyorum, Çünki…
Ak partinin anayasa değişikliği muhtemelen halk oylamasına sunulacak gibi gözüküyor. 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını yıllardır isteyenler önlerine bu teklif geldiğinde adeta yerimiz dar dediler. Özgürlük ve demokrasi çığırtkanlığı yapanların bireyin özgürlüğünü ön plana çıkaran önce devlet değil önce insan ve vatandaş diyen bu anayasaya nasıl hayır diyebiliyorlar yine anlamakta güçlük çekiyorum. Bunların yaptığı iki yüzlülük değil çok yüzlülük galiba. Nasıl sa kimse cesaret edemez dediler bireyi ön plana çıkarmaya, 12 eylül darbecilerini yargılamaya, yıllardır sahanda su döverek savundular bu fikirleri. Ancak Ak parti tarafından anayasa taslak metni muhalefetin önüne getirilince kaçacak delik aramaya başladılar. Şimdi bu anayasaya ben niçin evet diyorum onu açıklayayım.
Özgür anayasa olduğu için mi ?
Hayır
12 eylül darbecilerini yargıladığı için mi ?
Hayır
Bireyi üstün tuttuğu için mi ?
Hayır
Memurlara yeni haklar tanıdığı için mi?
Hayır
Ya niçin ? derseniz tek bir şey için derim. Siyasetin üzerinden VESAYETİ kaldıracağı için bu anayasa değişikliğine EVET diyorum.
Siyasetin üzerindeki vesayetler yıllardır vardı. Ancak adı vesayet değil de güçler ayrılığı idi. Ne zaman meclisde çoğunluğu sağlayan tek parti gelipde anayasayı değiştirmek isteyince hayır sen değiştirmesin diyen TAYLAR zulmü ve vesayeti başladı.
Kim bu ülkenin derin devleti rolüne soyunan vasiler.
- Türk Silahlı Kuvvetlerinde bulunan bazı subaylar.
- Kuvvetler ayrılığı ilkesini ileri sürerek bu ülkeyi halkın içinden gelenlerle yönetimi paylaşmak istemeyen TAY lar. Zaman zaman yasamanın yerine geçip yasa koymuşlardır. Yök konusunda 5 yıl içinde zıt yönde aldıkları kararlarla yürütmenin çalışmalarını engellemiş YÖK”ün vereceği karara yetkisi olmadan tay kendisi vermiştir.
- CHP. Kendisini bu ülkenin sahibi konumunda görmektedir. Gecekondu yaptırmam diyerek her şeye karşı gelmektedir. Bu ülkenin özgür seçimle iş başına gelen hükümetini çalıştırmamak için elinden geleni yapmaktadır.
- Bürokratlar. Tamamı değilse de bir kısım bürokrat değişikliklere özelliklede demokratikleşme çalışmalarına karşı direnmeye devam etmektedir.
- Yarsav örneğindeki STK lar. Taylardan aşağı kalır yanı yoktur. Ellerinin altından karanlık işler ve devletin imkânlarının gittiğini görenler çığırtkanlılıklarını devam etmektedirler.
- Ulusalcılar. Emekli subay, polis, yargı mensubu ve tüccardan oluşan bir çeşit gurup. Çeşitli senaryolarla ülkenin kötü duruma düşmesi için ellerinden geleni yapan sözüm ona milliyetçiler.
İşte saygıdeğer okurlarım bu memleketi yönetmek için bizden oy alan siyasetçiler hariç geri kalanlar vesayet rejimine soyunmuşlardır. Bu ülkeyi istedikleri gibi halkın yönetmesini engellemek için elerlinden geleni yapmışlardır yapmaya devam etmektedirler.
Artık diyorum ki Ergenekon örgütünden önce bir çok şeyi bilmiyorduk. Artık öğrendik. İnternet çıktıktan sonra artık ben bilmiyorum duymadım diyebiliyorsanız artık sizede söyleyecek sözüm yoktur.
Son söz olarak halkın iradesine karşı gelen, meclisin yetkisini gasp eden yukarıda saydığım çapulculara pabuç bırakacak değiliz. İşte bu yüzden;
Çocuklarımızın geleceği için,
Özgürlük ve demokrasi için,
Önce devleti değil bireyi üstün tuttuğu için,
Faili meçhul cinayetler olmasın diye,
Karanlık senaryolar yazılmasın diye,
İhtilal artıkları ve heveslileri olmasın diye,
Banka hortumlamaları olmasın diye,
Paramızı yurt dışına kaçırıp alem yapmasınlar diye,
Çeteler mafyalar Ergenekonlar olmasın diye,
Halkın iradesinden daha üstün irade olmasın diye,
Bu ülkede herkesin 1. sınıf insan olması için,
İnsanların etnik kimliklerinden utanç duymaması için,
Zalimlerin zulmüne son vermek için ve,
Dahası artık VASİ lerin vesayetinden kurtulmak için
EVET diyorum ve hepinizi EVET demeye davet ediyorum.
Siz ne dersiniz?
Nurettin KÖKSAL
Selam ve dua ile.
nkoksal@haber2b.com
441 views
URL: http://www.haber2b.com/?p=438














yazılarınızı bekliyoruz efendim.Selam ve dua ile…